1
Ναύτιλοι της Helmepa
19 Σεπτεμβρίου 2017
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

22 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Για 47 χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα της Γης φέρνει κοντά μεμονωμένους πολίτες, κοινότητες και οργανώσεις, με στόχο ένα υγιέστερο περιβάλλον. Η πρώτη Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου 1970 ενεργοποίησε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς να μοιραστούν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο του κάθε πολίτη στο περιβάλλον, ενώ στις μέρες μας πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 192 χώρες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Δικτύου (Earth Day Network) που έχει δημιουργηθεί, γιορτάζοντάς την.


Φέτος, στις 22 Απριλίου, το Δίκτυο της Ημέρας της Γης εγκαινιάζει την 3ετή Εκστρατεία για τη «Διαπαιδαγώγηση για το περιβάλλον και το κλίμα» (Environmental & Climate Literacy). Η εκστρατεία επικεντρώνεται στην προώθηση της υποχρεωτικής παιδείας για το περιβάλλον και το κλίμα, σε συνδυασμό με την κοινωνική δράση και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Στόχος είναι κάθε μαθητής σε όλο τον κόσμο να λάβει την απαραίτητη γνώση για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση.

Η διαπαιδαγώγηση για το περιβάλλον και το κλίμα θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την προώθηση νόμων και πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, αλλά επίσης και για την προώθηση «πράσινων» τεχνολογιών και επαγγελμάτων.

Είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πάρετε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης! Γίνετε εθελοντές σε μία περιβαλλοντική δράση, πραγματοποιήστε δενδροφυτεύσεις, κάντε ανακύκλωση, οργανώστε μία εκδήλωση στη περιοχή σας, αλλάξτε μια βλαβερή προς το περιβάλλον συνήθειά σας, κάντε κάτι καλό για τη Γη, ενώστε τις δυνάμεις σας για να κάνετε τη διαφορά.

Και φυσικά αυτές οι δράσεις για την προστασία της Γης δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε μια ημέρα, γιατί έτσι δεν θα καταφέρουμε πολλά. Είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μία διαφορετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στη Γη, όλο το χρόνο, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Εμείς, στη HELMEPA, είμαστε περήφανοι για όλους εσάς τους εθελοντές Μέλη, μαθητές της Παιδικής HELMEPA, «Ναυτίλους», εκπαιδευτικούς, ναυτικούς και στελέχη εταιρειών Μελών που συμμετέχετε ενεργά και σταθερά σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην ιστοσελίδα του Δικτύου στο σύνδεσμο http://www.earthday.org/wp-content/uploads/Climate-Education-Week-Toolkit-Final4.pdf υπάρχει χρήσιμο υλικό (στα αγγλικά) και προτεινόμενες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση για το περιβάλλον και το κλίμα.

Μια ευκαιρία να δείξετε έμπρακτα την ευαισθησία σας είναι και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 5-25 Μαΐου 2017

. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή οργανώνοντας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού η λίμνης, τμήματος του βυθού, δάσους ή πάρκου. Την δήλωση συμμετοχής και άλλο χρήσιμο υλικό μπορείτε να τη βρείτε στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php

 

 

Νέα / Ανακοινώσεις

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
Prev Next

Φωτογραφία της Εβδομάδας

potw-20170911-small2

Μαθαίνω για την Κλιματική Αλλαγή

banner-klimatiki-allagi

Θαλάσσιο Περιβάλλον: Διερευνώντας τη σχέση του μαζί μας

2014-mar-env-our-rel-with-it

Βίντεο της Εβδομάδας

VotW-20170911-cadets